5 planten die werken tegen muggen

De langere dagen komen er weer aan en daarmee ook de beestjes en dan met name de vervelende muggen. Nu kun je denken, oh dan smeer ik gewoon lekker een insectenwerend  zalfje op mijn huid, alleen zou ik daar toch nog even wat langer over nadenken voor je dat doet.

In Deet (N,N-diethyl-3-methylbenzamide), het actieve ingrediënt in de zalfjes is namelijk potentieel gevaarlijk en kankerverwekkend volgens onderzoek. Bron

1. Goudsbloem

Goudsbloem tegen muggen

De Goudsbloem is er eentje die bijzonder goed functioneert als plant tegen muggen en die er ook nog eens heel goed uit ziet! Je kunt hem goed gebruiken in je tuinontwerp. Bovendien heeft die ook nog eens relatief weinig verzorging nodig!

2. Citroengras

De lekker frisse geur van citroenmelisse is natuurlijk op zich al een heerlijk geurtje om in je tuin te hebben, muggen vinden deze geur niet zo heel aantrekkelijk! Een goed alternatief (mits je geen hele plant wilt kopen) is om in de supermarkt vers citroengras te kopen en deze in een klein potje met water te laten groeien, zodra de stengels ontstaan overzetten naar de tuin!

3. Lavendel

Op nummer 3 in de lijst staat de plant met de lekkerste geur: Lavendel. Niet te eten maar ook een plant die niet onaardig is om naar te kijken

4. Kattenkruid

10x effectiever dan DEET volgens wetenschappelijk onderzoek

5. Rozemarijn

Rozemarijn

 

We weten allemaal dat je geweldig kunt koken met rozemarijn. Muggen vinden dit kruid maar niks dus een mooie combinatie om deze in je kruidentuin te plaatsen!

TIP: Vergeet niet de plant regelmatig af te knippen want hij wordt heel groot als je dat niet tijdig doet!

Voor het ontwerp van je tuin ben je bij Showtuin Heeten aan het goede address.